Mickael Dancer Mickael Jackson Impersonator

Over Mickael

Life is a stage, so Moonwalk!

Michael Jackson impersonator zijn is meer dan alleen een kostuum aantrekken. Het vergt jarenlange danstraining en, zoals dansers weten, letterlijk bloed, zweet en tranen. Het is oneindig herhalen, tot in de kleinste details om op het niveau van de King of Pop te kunnen komen. 

Benieuwd naar wie Mickael is en wat hem heeft bewogen om Michael Jackson te imiteren? Lees hieronder zijn verhaal.

Hey, ik ben Mickael!

Mijn hele leven ben ik al met dans bezig geweest. Ik was vier jaar oud toen ik Michael Jackson voor het eerst op een videoband zag. Vanaf dat moment wilde ik dansen. Ik wilde optreden. Net zo goed als Michael.

Helaas ben ik opgegroeid in een van de meest criminele wijken van Parijs. Dansen werd niet bepaald gestimuleerd, laat staan dat ik het in mijn hoofd haalde om dansen als een beroep te zien. 

Mijn vader hield veel van muziek, maar had liever dat ik iets nuttigs ging doen zoals studeren of heel goed worden in sport.

Mickael Dancer Michael Jackson Impersonator
Flux Dance Leiden Marisa

Net als veel mensen danste ik dus stiekem op mijn slaapkamer en heb ik mezelf leren dansen. Dansen was voor mij een ontsnapping uit die harde wereld van geweld en armoede. Michael Jackson was ook daarin mijn voorbeeld. Ook hij kwam uit een arm gezin. Een van zijn bekendste quotes is: Succes is 5% talent, 95% hard werken. Dus dat is wat ik deed: keihard trainen. Iedere dag minstens 2 uur.

Mijn passie voor dans en mijn doorzettingsvermogen hebben ertoe geleid dat ik in contact ben gekomen met Michael Jackson’s eigen dansers en choreografen. Daardoor heb ik als Michael Jackson impersonator in grote shows mogen dansen over de hele wereld.
Toen mijn vader me zo zag, was hij toch heel trots. Mooi, he?

Ik wil iedereen dan ook aanmoedigen om zich niet meer in te houden en te gaan voor hun dromen. Er is meer mogelijk dan je je kunt voorstellen.

De MJ Academy.

Door mijn optredens kreeg ik steeds vaker verzoeken om Michael Jackson dansles te geven. In 2009 besloot ik dan ook de MJ Academy op te richten: een dansschool met het doel om iedereen, van jong tot oud, van beginner tot professional te leren dansen als Michael Jackson.

De uitdaging: met een groep mensen die nog nooit gedanst heeft, binnen 9 maanden in een theater optreden. Ik ben dan ook enorm trots op mijn leerlingen die behoorlijk ingewikkelde choreografieën als ‘Dangerous’ en ‘Ghosts’ succesvol hebben neergezet.

 

vrije expressie dans leiden
Mickael Dancer Michael Jackson impersonator

In 2015 vestigde ik mij, en de MJ Academy, in Nederland. Voor de liefde. Tja, de Fransen staan nou eenmaal bekend om hun romantiek. Voor alle danslessen, workshops en optredens, benader ik de originele dansers en choreografen van Michael Jackson. Zo kan ik echte Michael Jackson kwaliteit garanderen.

Inmiddels is de MJ Academy onderdeel geworden van Flux Dance, mijn eigen dansschool. Naast Michael Jackson dansles geef ik nu ook HipHop, Streetdance en andere danslessen. 

Wil je ook dansles bij mij volgen? Neem dan eens een kijkje op de website van Flux Dance.

Nog een paar weetjes over Mickael:

Ik ben gek van Disney, Marvel, cosplay en computergames.

Mijn vrouw Marisa heb ik leren kennen door het dansen. Zij is net als ik dansdocent en Michael Jackson fan. 

Ik ben heel beweeglijk en kan bijna niet stil zitten. Pas als ik gedanst heb ben ik weer helemaal tot rust.

Naast mijn eigen dansschool, Flux Dance, ben ik in het gelukkige bezit van een eigen dansvloer thuis, zodat ik elke dag kan trainen.